EXCLUSIV | Câți bani câștiga Iulia Albu + Ce spune despre Kanal D și Pro TV, după ce a ajuns la Antena 1: “Sunt mândră că am muncit pentru a ajunge unde sunt”

20 07. 2024, 22:00

Iulia Albu a lucrat ca avocat, dar a renunțat la cariera în barou pentru a se dedica modei. Are în CV 2 facultăți – Drept și UNARTE, iar în ultimii ani se bucură de succes în proiecte ale Antenei 1. După America Express, care a scos la iveală detalii nebănuite din viața alături de iubitul ei, Mike, în această vară o revedem pe Iulia în ipostaza de jurat la Splash! Vedete la apă. În interviul exclusiv acordat pentru CIAO.RO, vedeta Antenei 1 ne-a vorbit despre parcursul ei profesional, de la primul salariu de 800 lei pe care îl încasa după absolvirea facultății până la proiecte pe micul ecran la importante posturi de televiziune, precum Kanal D, Pro TV, iar în ultimii ani și-a găsit locul la Antena 1.

Iulia Albu a devenit cunoscută în showbiz în perioada în care era soția lui Mihai Albu, celebrul designer de pantofi, și participa la diverse prezentări de modă. De profesie avocat, Iulia a fost dintotdeauna pasionată de modă și și-a dorit să aprofundeze domeniul, așa că a absolvit și UNARTE secția Modă, după Drept. A devenit cel mai acid critic de modă și nimeni nu a fost menajat în perioada în care avea binecunoscuta rubrică. Televiziunea a scos la iveală și alte puncte forte ale vedetei, pe care o vom revedea la Antena 1 la Splash! Vedete la apă!, fiind deja al treilea sezon pentru ea în ipostaza de jurat.

Iulia Albu, despre primul job: “Lucram într-un cabinet de avocatură pe 800 de lei pe lună”

Cum era Iulia la 25 de ani?

La 25 de ani mă căsătorisem cu 2 ani în urmă, tocmai terminasem  facultatea de Drept și lucram într-un cabinet de avocatură pe 800 de lei pe lună. Acum, când mă uit în urmă, e o amintire frumoasă, pentru că toți trecem prin asta și e greu pentru toți când suntem la început de drum. Și eu sunt mândră că am muncit pentru a ajunge unde sunt și consider că nu te poți bucura cu adevărat de un lucru decât atunci când muncești cu adevărat pentru el.

De când a început pasiunea ta pentru haine?

Pasiunea mea pentru haine este foarte veche, dar atunci când vorbesc despre parcursul meu în modă, nu vorbesc niciodată despre pasiunea mea pentru haine. Am ferma convingere că acesta este un discurs mult prea facil și abordat de tot felul de “fetițe” care se imaginează creatori de modă și designeri. Eu nu cred în această denumire creator de modă, cred în designer, cred în școala făcută și cred că acesta este și motivul pentru care eu am dorit să urmez cursurile UNARTE, deși m-am expus unui risc enorm. Voi vă dați seama dacă nu aș fi intrat? Dacă nu intram cu 10.

E un domeniu pe care îl stăpânești.

Pentru a face carieră în acest domeniu, ai nevoie de un set special de skill-uri  și unul în mod deosebit: trebuie să poți să vorbești liber . În momentul în care nu poți să te exprimi și nu poți să verbalizezi ceea ce gândești, este clar că nu poți să faci modă pe TV. Acesta este felul în care eu m-am construit ca imagine.

Iulia Albu: “M-ați mai auzit spunând: mă bucur că fac parte din Echipa Kanal D și mă bucur că sunt cu Pro TV, dar acum, după ce am făcut un tur complet, pot să spun că sunt exact în locul în care îmi doresc să fiu”

De-a lungul timpului, ți-ai creat anumite antipatii cu vedetele pe care le-ai criticat. V-ați împăcat?

Eu nu pun suflet. Analizele mele sunt tranșante, de altfel a trecut ceva timp de când nu am mai făcut o analiză. În ultimul timp sunt jurat și am alte atribuții. Este frumos că după atâția ani în care am făcut asta, tot numele meu este cel care rezonează când vorbești despre acest subiect. Sunt mândră de asta. Unii se supără, alții nu se supără, unii răspund. Eu consider că reacțiile lor vorbesc mai mult despre ei decât despre mine. Nu o să vedeți niciodată un critic culinar să fie judecat. Mă bucur că sunt unul dintre pionerii acestui domeniu în România. Sunt cu siguranță persoana care a avut cel mai mare succes făcând asta și este un privilegiu, dar și o mare responsabilitate față de publicul care m-a adus acolo, pentru că fără public, toți suntem nimic și ăsta e un lucru important.

Povestește-ne despre provocarea de jurat la Splash! Vedete la apă!

Nu pot să vă spun decât că o să sară cine nu vă așteptați. O să fie cel mai mare spectacol al verii și sunt privilegiată că fac parte din acest proiect minunat. Dar mai ales că fac parte din această echipă extraordinară: Antena 1. M-ați mai auzit spunând: mă bucur că fac parte din Echipa Kanal D și mă bucur că sunt cu Pro TV, dar acum, după ce am făcut un tur complet, pot să spun cu mâna pe inimă că sunt exact în locul în care îmi doresc să fiu.

Foto: Instagram